Weer terug!

Al weer een tijd geleden

Al enige tijd is het hier stil. Dat heeft te maken met tijdgebrek. Ik heb mijzelf geen tijd gegund om een blog te schrijven door al die sport op tv. De voetballers heb ik gevolgd en ook de Tour de France had mijn aandacht. Daar tussen door ook nog een vakantie in Duitsland en Nederland en je zit al weer in juli. 

Wat is de stand van zaken

Luiheid is het woord; de inleg voor de beleggingen gaat gewoon door. Geheel geautomatiseerd. Hetzelfde geldt voor sparen. De spaarpot voor de zomervakantie 2024 heb ik weggehaald. Er was nog budget over en dat heb ik naar de andere spaarpotten overgezet. In oktober staan nog twee tripje gepland en daar is het budget inmiddels zo goed als binnen. Een nog niet zo vol potje is de geplande stedentrip van partner met dochter. Maar we hebben nog tijd genoeg om deze te vullen totdat de reis daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Dat zal ergens in 2025 zijn.

De spaarpot voor algehele reserve zit meer dan vol. Daar zal niets bijkomen als deze buffer niet wordt aangesproken. Voor de vervanging van onze auto zijn we ook een potje gestart. Ook een potje voor een aan te schaffen airco moet nog worden gevuld. Allemaal automatisch, via een vastgestelde verdeling, zodra het salaris weer binnen is.

Nog wel enkele meevallers gehad uit de nog altijd niet financieel afgeronde nalatenschap van schoonmoeder. Ook de Belastingdienst is nog niet klaar en berekende nog een de juiste zorgtoeslag. Er was nog een bedrag dat tegoed komt aan de nabestaanden. Ik ben benieuwd wanneer het zal stoppen.

Hypotheek

Leuk om te zien dar door extra aflossen de Loan To Value inmiddels de 61% heeft bereikt. Nog even en we zijn voor de helft echt eigenaar van de casa waarin we wonen.

Tweestrijd

Nog iedere keer als ik mogelijkheden zie om geld te scoren wil ik er aan beginnen. Maar mijn relativeringsvermogen zorgt er voor dat ik geen moeite (meer) wil doen om deze zaken op te pakken. De luiheid (zie het begin van dit blog) viert hoogtij. Niet instappen om een bonus te scoren (Centraal Beheer) of in te leggen op goud...Nee, ik blijf het eenvoudig houden. Wel zo overzichtelijk.

Tuin

Alles groeit en bloeit...als een malle. Met grote regelmaat grasmaaien en schoffelen. Nu heb ik ook bomen...en die zullen moeten worden gesnoeid. Ben al aan het kijken naar een goede heggenschaar, op accu, die ook met een lange stok op hoogte kan werken. Ik ben er nog niet uit....

Dit was het voor deze keer...



Verschuiving van de grote buffer

  Rente bij de bank Ik vind het tegenvallen; rente bij onze eigen bank. Het is beperkt tot 1,75%. Het is toch wat....om van te huilen. Maarr...