Verschuiving van de grote buffer

 Rente bij de bank

Ik vind het tegenvallen; rente bij onze eigen bank. Het is beperkt tot 1,75%. Het is toch wat....om van te huilen. Maarre...beter dan niets hoor ik anderen zeggen. Dat klopt, maar het blijft weinig. Ik heb besloten om mijn grote buffer te stallen op een rekening met meer renteopbrengst. In Nederland kwam ik uit bij Bunq; de rente daar is 2,16%. Daar een deel buffer dan maar gestald. Een ander deel (het grootste deel) stond nog bij Trade Republic (buitenlandse partij); de rente is daar 3,75. Dat begint ergens op te lijken. Maar ik was er niet tevreden over, want....er is meer te halen op rentegebied.

Mijn zoektocht bracht mij bij Trading 212; je kan hier aandelen kopen en op niet geïnvesteerd saldo is het rentepercentage 4,2%. Ik heb gewikt en gewogen en toch besloten alles van de buffer daar onder te brengen. Aanmelden is redelijk eenvoudig en gaat digitaal, dus best wel snel.

De app van Trading is erg uitgebreid, maar met een beetje snuffelen hier en daar krijg je snel onder de knie wat je waar kunt vinden. Overmaken en terugboeken is erg eenvoudig.

Samenvattend; meer rente en in plaats van op 2 plekken de buffer nu op 1 plek. Ik vind het fijn en zo houd ik het overzichtelijk.

De beurskoersen

Niet meer nodig daar nog iets over te zeggen of wat van te vinden. Het is wat het is. Ik laat het gaan.

Hypotheek

Weer extra aflossingen betaald en de stand is nu dat we onder de 345K zitten. De maandelijkse reguliere betaling voor de hypotheek zit net boven de 970 euro. (35 cent...) Langzaam maar zeker steeds minder, en dat is mooi om te zien!

Tuin

De bomen (jongste aanplant, enkele jaren oud) hebben het moeilijk. Het lijkt of ze last van de droogte hebben, zo dacht ik. De hovenier heeft ook even meegedacht en hij denkt aan een voedingsprobleem. Dus vandaag de stoute schoenen aangetrokken en gezorgd voor extra meststoffen ter bevordering van het welzijn van de bomen. Nu maar afwachten of dit het gewenste resultaat gaat opleveren. We laten de natuur maar weer zijn gang gaan....

Nettowaarde

Ja gelukt! Onze nettowaarde, volgens onze eigen berekeningsmethode, komt uit op iets meer dan 320K...BAM!

Vakantie

Hier in Kasteel DLT hebben we nog wat vakantie tegoed. Begin oktober bezoeken we 10 dagen lang nog een land aan de Middellandse Zee en eind oktober zijn wij nog een dag of acht in het zuiden van Duitsland te vinden. Tot die tijd is het nog best wel druk bij de werkgever doordat ik bij diverse projecten betrokken ben en dit veel afspraken en overleg betekent. Maar gewoon rustig blijven en blijven adem halen. Het zal allemaal wel goed komen. Ik ga uit van het positieve!

Verschuiving van de grote buffer

  Rente bij de bank Ik vind het tegenvallen; rente bij onze eigen bank. Het is beperkt tot 1,75%. Het is toch wat....om van te huilen. Maarr...