Verder gaan...en een All Time High!

Het leven gaat door...

De rust is weergekeerd na al de ellende van de voorgaande maanden. Gelukkig wel, en daarom nu tijd voor een blog over de stand van zaken.

Salaris

Bijzonder om te zien dat mijn voorkeuren voor uitbetaling van vakantiegeld en winstuitkering naar voren is gehaald. Netto komt de maandelijkse aflossing voor onze hypotheek onder 25% van alleen mijn salaris. Dat is nog eens een fijne constatering.

Sneeuwbal

Vorig jaar hebben wij op een onregelmatige wijze extra aflossingen gedaan. Voor dit jaar heb ik ze als vaste automatische betaling vastgelegd via de bankrekening. De extra aflossing van 500 euro per maand zorgt iedere maand weer voor een lagere maandlast. Bij de aanvang van de hypotheek zat de normale maandelijkse afdracht op meer dan 1100 euro. Inmiddels zitten we onder de 990 euro per maand. Begin volgend jaar gaan we de (jaarlijkse) sneeuwbal verder instellen, dan zal de maandelijkse extra aflossing hoger worden ingesteld dan 500 euro. 

Sparen

Via het bankrekeningnummer heb ik de spaarpotten ingesteld. Door de maandelijkse verdeling van de inkomsten (voornamelijk de salarissen) komen de ingestelde spaarbedragen automatisch in de juiste spaarpotten terecht. Twee spaarpotten zijn verdwenen (tuinset en tentzeil overkapping) en een nieuwe heb ik aangemaakt (auto). Zo langzamerhand word het tijd om voor de vervanging geld te gaan reserveren. Dit proces loopt gewoon door. In totaal zijn er nu 9 spaarpotten ingesteld.

Naast deze reguliere spaarpotten via onze huisbank zijn er nog 2 spaarrekeningen. Deze zijn bedoeld om de grote buffer te gaan herbergen. Er staat een deel op de spaarrekening bij Bunq en een ander deel loopt via Raisin bij NordaxBank. De spaargelden leveren hier meer rente op...

Beleggen

Het is en blijft saai, gelukkig maar. Maandelijks leggen wij in bij Meesman. Geen omkijken naar, dus ook geen stress. Inmiddels zijn we de 10K gepasseerd.

Mijn financiƫle gezondheid

Dankzij de spreadsheets van  Geldnerd wordt sinds november 2020 alles bijgehouden in Excel en sinds enige tijd in Libre Office. Volgens eigen berekening van onze nettowaarde kwam ik eind 2020 uit op iets meer dan 151.000 euro. In het eerste kwartaal van 2024 zitten we inmiddels boven 300.000 euro. Goed om te vermelden dat er alleen een hypotheek is en verder geen andere leningen of ander geldgespuis. Heerlijk om te zien dat het goed vooruit is gegaan. Een All Time High!   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verder gaan...en een All Time High!

Het leven gaat door... De rust is weergekeerd na al de ellende van de voorgaande maanden. Gelukkig wel, en daarom nu tijd voor een blog over...