De tijd gaat snel...

Al september

Het is bijna niet bij te benen, zo snel de tijd vliegt. Hier in Kasteel De Drentsche Loontrekker is het betrekkelijk rustig. Zeker op financieel gebied.

We hebben besloten om een soort jaarlijkse sneeuwbal in te voeren. We berekenen nu welk bedrag we extra willen aflossen en houden daarbij rekening met de vermindering voor het maandelijkse hypotheekbedrag en wat we kunnen missen. Tot aan het einde van het jaar komt dit neer op € 400,00 per maand maandelijkse extra aflossing. Dat is bijna € 5.000,00 extra op jaarbasis; niet gek! 

In januari 2024 is het dan weer tijd om te kijken welk bedrag we het dan komende jaar voor een jaar weer maandelijks apart zetten om extra af te lossen op de hypotheek. Dit geeft minder werk op maandbasis zodat we daar minder naar hoeven te kijken en minder hoeven te organiseren om het juiste bedrag aan de hypotheekverstrekker over te maken. We zijn hier van het gemak en de efficiĆ«ntie! 

Hordeur

Nog geen nota gezien....

De rest

Best saai. Al het andere loopt automatisch en op rolletjes. De maandelijkse inleg bij Meesman, het spaarbedrag bij TradeRepublik en de aankopen bij De Giro....het gaat allemaal door.

En tussendoor nog eens 'normaal' sparen voor al die andere potjes/wensen. Nee, dit is prima zo. Volgende week zal ik eens kijken wat het gedaan heeft voor ons vermogen en zo. Ben benieuwd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verder gaan...en een All Time High!

Het leven gaat door... De rust is weergekeerd na al de ellende van de voorgaande maanden. Gelukkig wel, en daarom nu tijd voor een blog over...