Werkgeversverrassing (nieuw woord?) en een leuk weekend

Weekend

Kort maar krachtig: het was een erg leuk weekend op het eiland. Nat en intensief, als je begrijpt wat ik bedoel.

Aanvulling op salaris

Die eerdere genoemde verhoging van €50,00 in oktober zou er gaan komen. Dat was al bekend. Zoals al eerder gemeld had ik ook al andere geruchten over een verhoging van het salaris opgevangen. Ik ging er vanuit dat deze verandering van salaris per aanstaande januari in zou gaan. Niets is minder waar!

Deze week is de ondernemingsraad met de werkgever tot overeenstemming gekomen over deze bijzondere verhoging. De eerder aangekondigde verhoging komt ter vervallen. In plaats daarvan komt de volgende regeling: 

De verhoging bestaat uit 2 mogelijkheden, waarbij de hoogste uitkomst van de berekening van de verhoging zal worden toegepast >> Minimale verhoging van het salaris zal 6% of € 250,00 bruto zijn. 

In januari zal dan weer de reguliere verhoging worden toegepast zoals al in een eerdere regeling was afgesproken. Dit is dan 2,5%. Dit betekent in 3 maanden tijd een verhoging van 8,5%. 

En dat is dan nog niet alles. Voor 2024 wordt per 1 juli nog een verhoging van bruto € 150,00 in het vooruitzicht gesteld. Een en ander is van toepassing bij een fulltime dienstverband. 

Een ander zal ik niet 100% merken, want ja....ik ben maar een parttimer. Toch ben ik blij met de voorgestelde regeling, want daarmee komt er (weer) meer ruimte om af te lossen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen voor de toekomst. Er is ook meer ruimte om het pensioensparen verder op te krikken...

Salaris partner

Op basis van de CAO zou er per april 2023 een loonsverhoging worden doorgevoerd. Tot op heden was dit niet te zien op de loonstroken sinds april, maar de werkgever van partner heeft bekend gemaakt dat toch echt in oktober de verhoging van het salaris met terugwerkende kracht vanaf april zal worden uitbetaald. Dit zou betekenen dat de salarisbetalingen in oktober een all-time-high bedrag zullen laten zien... 

Al met al: prima zo!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verder gaan...en een All Time High!

Het leven gaat door... De rust is weergekeerd na al de ellende van de voorgaande maanden. Gelukkig wel, en daarom nu tijd voor een blog over...