Op herhaling: weer een werkgeversverrassing en hondenleed

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De kogel is door de kerk. De ondernemingsraad is samen met de werkgever tot een regeling gekomen. Om het hier niet al te ingewikkeld te maken zal ik de belangrijkste wijzigen gewoon benoemen. Ik krijg 1,5 dagen minder vrij. In ruil daarvoor komt er 0,6 procent extra salaris per maand bij. Verder bestaat er voor volgend jaar om 10 extra vrije dagen aan te schaffen. Dit kopen kan je betalen uit je PKB, het persoonlijke keuze budget. Dit budget bestaat dan uit de samenvoeging van je vakantiegeld en je 13e maand. 

Er meer van maken....

Bijzonder is dat het keuzebudget per maand zal worden overgemaakt. Er is dus geen sprake meer van een betaling van vakantiegeld in april of mei. Ook de uitbetaling van de 13e maand is niet meer in november of in december. Je zal dus moeten opletten en zelf het beschikbare budget moeten beheren. 

Wat vind ik er van

In eigen beheer; ja, ik zie voor mijzelf alleen maar voordelen. Als het geld voor je beschikbaar is kun je het aan het werk zetten. In eigen beheer kun je er over waken, op rente zetten of je gaat er mee beleggen. Voor mij is dit even wennen, maar ik ben wel blij dat er niet hoeft te worden gewacht op het geld. Gewoon iedere maand tot je beschikking. En zelf maar beslissen wat je gaat doen. 

Ik begrijp best dat niet iedereen er zo naar kijkt. Je zult discipline moeten opbrengen om er goed mee om te gaan. En dat is niet altijd aan een ieder besteed....

Drukte

De werkgever heeft besloten om een nieuw document-management-systeem aan te schaffen. In mijn rol als ondersteuner voor digitale processen ben ik aangehaakt om mede het proces in goede banen te leiden. De druk staat er volledig op, zeker nu de deadline van live-gang nadert en de projectmanager wegens ziekte heeft moeten afhaken. Een nieuwe is inmiddels aangesteld, maar dit zal zich toch eerst de processen, de voortgang en de rollen van alle betrokkenen eigen moeten maken.

Daarnaast spelen er nog een aantal issues die de live-gang nog kunnen blokken en deze issues moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Alle hens aan dek dus binnen dit project!

Hond in de lappenmand

Al meer dan 8 jaar genieten wij in kasteel DLT van de aanwezigheid van onze hond van middelgroot formaat. Sinds een dag of 10 gaat het niet zo goed. Niet of nauwelijks willen eten, geen fut en/of energie en wandelen gaat met enige tegenzin. Dat zijn wij niet gewend. Normaal gesproken gaat de bak met eten meteen leeg als we deze aanbieden, maar nu wordt over 1 lading (van normaal 2) een hele dag  gedaan. Er was (van onszelf) het vermoeden van longontsteking vanwege zwaar ademen, maar de dierenarts had het vermoeden dat het om een ontsteking van de darmen zou kunnen gaan. Omdat de medicatie niet aansloeg weer terug naar de dierenarts. Andere medicatie, maar die sloeg ook niet aan. Een foto maken van de longen werd geopperd en dat hebben we uit laten voeren. Er was wel iets te zien op de foto, maar duidelijkheid kon niet worden gegeven. Er was namelijk ook een verdacht van een mogelijke tumor in de longen. Inmiddels was de nota opgelopen tot meer dan 500 euro. Vervolgens werd voorgesteld om een punctie te laten verrichten tegen een betaling van 600 euro. Hier hebben wij even op de rem getrapt en aangegeven dat we eerst de werking van de medicatie wilden afwachten. Helaas heeft dit tot nu toe niet de gewenste uitkomst en sleept de situatie zich voort. Vandaag is een voorstel gedaan om de hond te voorzien van andere medicatie; prednison. Mogelijk dat hiermee verbetering gaat optreden. Nu heb ik niet echt een heel goed gevoel over de verdere afloop....maar op dit kunnen we niets anders dan hopen op het beste....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verder gaan...en een All Time High!

Het leven gaat door... De rust is weergekeerd na al de ellende van de voorgaande maanden. Gelukkig wel, en daarom nu tijd voor een blog over...